Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Säg mig ditt mål och jag ska försöka leda dig dit
2019-05-19 20:56
"Säg mig ditt mål och jag ska försöka leda dig dit"
Ledarskap handlar inte om att jag som ledare ska ha så bra och roliga pass att mina adepter aldrig vill lämna min grupp. Det handlar om att jag ska vara så lyhörd och intresserad som möjligt för att tillsammans med dem försöka hitta deras mål och ge dem alla förutsättningar att nå dem så att de tillslut har modet att gå vidare.
Precis som med föräldraskap handlar det om att skapa trygga och säkra individer som klarar av att lämna boet för att stå på egna ben. 

Vi närmar oss slutet av terminen och det har gått ett helt år sedan vi skapade fortsättningsgruppen som hålls på Torsdagar och därmed kallas Torsdagsgruppen.
Vi hade svårt att ge våra unga adepter möjligheten att behålla sitt intresse i Judon eftersom de ordinarie barn-ungdomsgrupperna var så blandade i ålder och kunskap att det var svårt att hålla pass som motiverade de som hade hållt på länge och steget därifrån direkt till vuxengruppen var ett så stort steg för dem att ta att vi tappade våra unga.
 
Så när tanken om Torsdagsgruppen väcktes så valde vi att ge det en chans och testa med en grupp.
Det är en fantastisk grupp med ungdomar som har en god gemenskap och många möjligheter att utvecklas i just det som var och en vill. 
De har under året växt massor både de som tävlar och de som valt att gå mot en framtida ledarroll.
Det känns också extra roligt att flera av dem faktiskt har tagit det där steget att prova våran vuxengrupp och det ger även ny energi åt de vuxna som tränar där. 

På Torsdag denna vecka (vecka 21) håller vi det sista Torsdagspasset för terminen och jag ser redan framemot Hösten då vi får ytterligare en hel termin för att tillsammans ta oss mot målen som finns i gruppen. 
En dag kommer förhoppningsvis var och en att känna att det är dags att gå vidare helt till vuxengruppen och då kan jag känna att jag lyckats med mitt mål…. Att leda dem vidare. 

 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!