Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Torsdagsgruppen
Torsdagsgruppen är för dig som redan tränat Judo ett tag och vill ta din Judo ett steg längre. 
I denna grupp kan du själv påverka dina mål och hitta din roll inom Judon. Vill du tävla, ta bälten, prova på att vara instruktör, bli domare eller annat föreningsarbete i klubben så ska du få möjligheten att prova detta. 

Här kan du motiveras och inspireras för att hålla dig kvar i ditt intresse. Den som tränar i fortsättningsgruppen kommer också att träna med gruppen på Måndagar kl 18:00
Kanske hade FJKs framtida styrelse möte idag
2018-11-22 21:34
Kanske är detta Färgelanda Judoklubbs framtida styrelse?
Det är iallafall en mycket bra och hoppfull början.
Idag hade ungdomsgruppen möte och idag var det Lovisa Perssons tur att vara ordförande, Tilda Persson var sekreterare.
Inbjuden till deras möte var Jag, RoseMarie Tell. 
Det var en ära att få vara speciellt inbjuden som deras gäst och jag fick presentera mina tankar kring att under 2019 ha några inspirationshelger, lite i stil med hur svenska Judoförbundets K.U.L-träffar var upplagda där man under olika tillfällen fick möjligheten att inspireras av alla olika vägar som Judon har att erbjuda.
En möjlighet för våra ungdomar i klubben att få höra om hur man går tillväga för att bli tränare, domare, tävlingsledare, elittävlande eller hur vägen till svart bälte ser ut men också en möjlighet för dem att få umgås några helger under året och tillsammans kunna utveckla sitt intresse när det gäller Judo. 

Mötesdeltagarna tyckte att idén  lät intressant och den skrevs ner i protokollet som en punkt där man tyckte att vi skulle se vilka möjligheter vi kan ha för att genomföra dessa helger under nästa år. 

På mötet diskuterades även en punkt som tjejerna hade uppe på mötet om mensutmaningen, de tyckte att killarna också behövde lite info Ang detta och det fanns inga invändningarna från de killar som var med på mötet, snarare tvärtom och det börjades pratas om att man som kille ofta framställs som tuff och macho vilket ingen i gruppen tyckte var någon bra beskrivning av våra killar i klubben. 

Om detta är klubbens framtida styrelse så ser jag ljust på framtiden och man vill ju liksom vara kvar länge bara för att se hur detta utvecklas vidare 

Saga Blom ledde sitt första pass som huvudtränare
2018-11-08 19:54
Att gå en tränarutbildning ökar självförtroendet och idag klev Saga Blom ur rollen som min assisterande tränare och fick leda hela dagens pass.
Vi har en bra grupp i Torsdagsgruppen där man känner sig trygg i rollen som tränare och flera av ungdomarna är hjälptränare i Lördags gruppen så de vet hur man vill bli bemött. 
Dessutom fick även dem tips om hur man kan lägga upp ett pass där hela passet håller en röd tråd.
Sagas pass var ett tips vi fick på vår tränarutbildning och är ett solklart exempel på hur man redan från uppvärmning håller sig till dagens teknik.
Ungdomarna kunde redan efter några övningar gissa vilket kast det till slut skulle leda till. 

Stor eloge till Saga för dagens pass och lika stort tack  till våra ungdomar som visar så fin respekt för oss tränare, det får oss att växa i vår roll.

mvh
RoseMarie Tell
Lovisa och Tilda Persson skriver om tjejhelgen i Göteborg
2018-10-26 23:35
Som vi flitigt delat med oss av på våra sociala medier så har det kanske inte undgått någon att tjejerna i Torsdagsgruppen var på en tjejhelg förra helgen.
En helg som sponsrades genom vårt projekt FJK500 där vi bla har en satsning för att behålla och försöka få fler tjejer att träna Judo. 
Tjejerna i gruppen har varit med från starten av planeringen för denna helg där vi på vårt första möte tillsammans skrev en ansökan med budget och syfte för helgen. 

Lite kort sammanfattat så innebar helgen en resa till Göteborg där vi höll ett möte då vi tog upp hur klubben kan jobba med mensutmaningen och att bryta menstabut. 
På mötet planerade vi även in en tjejträning (mer info kommer) 
Det blev också ett besök på Liseberg och övernattning på hotell.
På söndagen deltog vi på ett läger med 4 timmars träning där Anna Bernholm var tränare. 

Eftersom tjejerna varit delaktiga i all planering inför denna helg så tycker vi att de också med egna ord kan få berätta om den. De som ville fick skriva hur de upplevt helgen och här nedan kan ni läsa vad systrarna Persson, Lovisa 12 år och Tilda 10 år, har skrivit om helgen.

Lovisa Persson 12 år
Helgen har varit helt fantastisk!
Vi har blivit ännu bättre kompisar med varandra.
Vi har varit på Halloween på Liseberg. 
Vi bodde på ett fantastiskt hotell med supergod mat.
Vi har även åkt världens bästa disco-taxi 
Rosa och Pernilla har varit sååå bra ledare och de har tagit hand om oss jättebra. 
Vi har haft en toppen helg alltså med världens bästa ledare!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilda Persson 10 år
Jag tyckte att det var roligt att åka på läger. Det var mysigt att åka tåg.
Hotellrummen var mysiga och sängen var mjuk, kudden och täcket var fluffiga och mjuka. 
Att gå på Liseberg var roligt och allt vi åkte var kul, skräckhusen var lagom läskiga och valkyria var läskig i backen men annars var den jätterolig.
Allt godis var jättegott.
Taxin vi åkte till hotellet var den bästa taxi jag någonsin har åkt, det var roligt med hög musik och lampor som blinkade, rökmaskinen var också rolig. En Disco-taxi!!

Att träna 4 timmar var roligt men också jobbigt. Första passet var kul för man fick lära sig offerkast och så var det kul med randori för jag körde mot en tjej från Stockholm.
Andra passet var också roligt för jag lärde mig armlås och på randorin körde jag mot en som hade grönt bälte. 
Att åka hem var tråkigt för jag har haft så kul. 
Allt har varit så roligt för du är en så duktig ledare.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Med på resan var också Lovisa Gustavsson, Alicia Munter, Annie Jakobsson och Ida Wieslander. De meddelade muntligt att även de har haft en toppen helg.

Ledare var Rose-Marie Tell och Pernilla Lönngren
Oliver Lönngren Får dispens för att tävla i U-13, första tävlingen i Helgens Gothenborg Judo Open
2018-10-18 21:55
Oliver Lönngren 10 år har grönt bälte och är en av klubbens mest aktiva tävlande,  han har haft mycket framgångar på tävlingsmattan. 
Såpass att han nu fått dispens för att gå upp från kategori  U-11 till U-13 vilket han egentligen inte har åldern inne för att göra förrän nästa år.
Hans första tävling i U-13 sker redan nu på Lördag 2018-10-20 då han deltar i Gothenborg Judo Open. 
När man får dispens på en tävling betyder det att man inte kan gå tillbaka till tidigare kategori så från och med nu kommer Oliver att delta som U-13 på alla kommande tävlingar framöver. 
Detta kommer att leda till fler tävlingsmöjligheter för honom då de flesta tävlingar för dem med grönt bälte är just från U-13 och uppåt. 
Vi önskar honom lycka till!


Information från Tjejgruppen
2018-09-16 23:08
I vår fortsättningsgrupp som vi även kallar Torsdagsgruppen har vi för tillfället 5 tjejer, Lovisa Persson, Tilda Persson, Annie Jacobsson, Alicia Munther och Ida Wieslander och nu till veckan tillkommer en tjej till, Lovisa Gustavsson.
Tillsammans med dem har vi , RoseMarie Tell och Saga Blom, startat en tjejgrupp som har haft 2 möten under Vårterminen och 1 möte sedan höstterminens start. 
I gruppen har vi pratat bla om mensutmaningen som vi kom överens om att delta i. 
En satsning som libresse startat för att få bort menstabun inom idrottens värld. 
Ingen ska tycka att det är ett pinsamt ämne eller inte våga komma på träningen för att man har mens. Gruppen var också överens om att vi borde ha mensskydd tillgängliga på klubbens toaletter vilket det nu finns. 

Tjejerna i gruppen planerade och ledde också superkids tjejträning som avslutning på vårterminen. Vi har pratat om att försöka hålla några pass/termin där alla tjejer som vill kan få komma och träna tillsammans, stora som små och oavsett om man tränat Judo tidigare eller inte. 

På vårt senaste möte gjorde vi en budget som vi skickat in till ekonomikommiten där vi ansökte om medel för en tjejhelg för gruppen.
Tanken är att vi Lördag den 20 oktober ska åka till Göteborg och ha möte där vi går igenom mensutmaningens informationsmaterial samt planera  för en tjejträning innan höstterminens slut. Efter mötet blir det tid för gemenskap.
På söndagen den 21 oktober ska vi delta på ett läger som leds av Anna Bernholm rankad som 5a i världen i sin viktklass.

Att vi ser tjejgruppen som en viktig del är för att man inom Judon ser att tjejer inte tränar judo i lika stor utsträckning som killar, de är färre deltagare på tävlingar, färre domare, ledare och styrelsemedlemmar runt om i Sveriges klubbar.
Svenska Judoförbundet har därför en satsning i ett projekt som heter Judo5 som riktar sig just till tjejer/kvinnor och ska locka fler till Judon. 
Sverige är även ett av få länder som idag har en kvinnlig förbundsordförande, Kristina Pekkola. 

Detta vill givetvis vi i Färgelanda Judoklubb också göra en satsning i även om vi idag är ganska många kvinnliga medlemmar i vår klubb. 
Man bör aldrig luta sig tillbaka och tycka att man inte behöver göra mer, då är risken att trenden går åt fel håll.

Vi hoppas därför att våran tjejgrupp ska kunna vara förebilder för de yngre tjejerna och för nya tjejer som börjar i klubben så att även dem vill vara med när de kommer till fortsättningsgruppen sedan. 
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 14/01 21:25 
Hem, 13/01 20:15 
Hem, 13/01 08:55 
Hem, 12/01 11:26 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!