SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Fint Pris till Färgelanda judoklubb och medaljer till svensk judo
2021-06-17 07:28
Camilla, Inger och Eva precis efter att de varit och tagit emot priset.

Varje vecka skriver klubbens ordförande om klubbrelaterade saker här på hemsidan. Detta som en av flera  aktiviteter klubben gör för att hålla samman och få ut information till medlemmar under corona-pandemi och inställda träningspass.

 

Bara någon vecka efter att jag tackade och trodde att jag skrivit mitt sista inlägg på hemsidan på ett tag fick jag den fantastiska nyheten att klubben fått kommunens kultur och folkhälsopris. Det är det otroligt fina arbete som våra fitness-tränare lagt ner som nu uppmärksammats.   Responsen har inte låtit vänta på sig och jag har i denna sak både intervjuats både för tidningar och radio och gratulationer har strömmat in. För de som följt klubben under några år vet att bakom denna utmärkelse ligger det mycket arbete i planering, genomförande, ekonomiska satsningar, men också motgångar som så småningom lett till framgångar.
Det var Lars Bäcker som för ett antal år sedan startade upp ett projekt under namnet Livet leker där framförallt han höll i alternativa styrke och konditionspass. Han sökte vid den här tiden också pengar för klubbens räkning hos Folkhälsorådet och blev beviljad tillräckligt med tusenlappar för att kunna köpa in en större mängd redskap. Trots ihärdigt arbete och ett gäng återkommande tränande var det segt att nå ut till den stora massan. Inger Bäcker som hade förkovrat sig i Kettlebells-träning drog sedan igång en träning med kettlebells och med ihärdighet och tålamod växte deltagarantalet stadigt.
Det var nu dags för Pernilla Lönngren att träda in i det fitness-projekt som påbörjats och med hennes bakgrund, utbildning och kunskap om träning startade hon upp cirkelträning. Det var här som de alternativa träningsformerna till judo på klubben skulle ta fart och växa till sig rejält, men det skulle även visa sig här att det skulle vara motigt till en början. Det största hindret till framgång kan vi lugnt säga att vi som förening satte själva och det på ett förödande sätt genom att vi kallade träningspassen judofys. Tanken var förstås god, men gjorde det inte lättare för oss att nå ut utanför de judoaktiva, de målgrupper som vi faktiskt var ute efter. Genom att ha med judo i namnet antydde vi att detta var något med koppling till judo och på så vis skrämde bort de flesta att testa och prova på som inte var nyfikna på just judo. 
Men Pernilla gav sig inte och när hon tillslut fick godkännande att faktiskt kalla det som det faktiskt var; cirkelträning, blev det något helt annat. Även föreningslivet kan vara väldigt stelbent och trångsynt ibland.
Under Pernillas och Ingers träningar skulle intresset ta en rejäl fart och grupperna stabiliserade sig.
Idag är det Inger, Eva och Camilla som leder fitnessaktiviteterna och utvecklat träningsformerna vidare.

Jag hoppas att ingen missat vilken fin form som vårt landslag precis visade upp i nyligen avslutade VM i Budapest där Tommy Macias tog silver och Marcus Nyman brons. Fantastiska prestationer. Det ser med andra ord bättre ut än någonsin inför OS i Tokyo och skall det rent av bli OS-medaljer för Sverige i judons hemland? Ja det är faktiskt inte alls omöjligt. Det blir minst sagt spännande att följa judon för svenska ögon i OS.

Med andra ord avslutas denna konstiga termin på bästa sätt och ger oss goda förutsättningar att förvalta och använda oss av när vi kommer in i augusti och den stora omstart som vi just nu förbereder oss för. Men först tar vi semester och njuter av en förhoppningsvis vacker sommar.
Glad sommar till er alla!

 

/ Tommy Widekärr

Klubbordförande

Våra Fitnesstränare får Färgelanda kommuns Miljö och hälsopris!
2021-06-06 10:25

Se filmen när våra fantastiska Fitnesstränare får priset.

Terminsavslutning, men ändå inte (Klubbordföranden skriver)
2021-05-30 18:54

Varje söndag skriver klubbens ordförande om klubbrelaterade saker här på hemsidan. Detta som en av flera  aktiviteter klubben gör för att hålla samman och få ut information till medlemmar under corona-pandemi och inställda träningspass

 

Solen kom tillslut och med den härlig värme.

Den här helgen känns speciell då det är den klassiska SuperkidZ-helgen. I år skulle SuperkidZ fira 10 år. Något jubileumsfirande av vårt härliga läger kommer vi inte heller ha i år, men jag lovar att vi kommer komma tillbaka.

 

På bilden ser ni den klassiska första SuperkidZ-tröjan. Den var blå. Sedan har det varit olika färg varje år. En av de där spännande sakerna kring SuperkidZ, att dagarna innan gå och gissa/fundera på vilken som kommer bli årets färg.

SuperkidZ - det där klubbeventet som skapat så många både roliga och spännande berättelser.

 

I och med SuperkidZ brukar vi också sluta vårterminen och bortsett från lite spontana sommarträningen, brukar dojon stängas för några veckors välbehövlig ledighet efter en vår som ofta brukar vara hektisk med massor av tävlingar, läger, utbildningar och förstås träningar. I år känns det inte så av förklarliga skäl, men det finns en morgondag och som jag skrev tidigare i det här brevet - Vi kommer tillbaka!

 

I måndags hade styrelsen möte och där befästes det som tidigare fastslagits på senaste tränarträffen att till hösten måste vi komma igång i fullskalig storlek igen, även om det innebär att vi måste börja utomhus. Som klubbledare känns det otroligt skönt att alla ledare och funktionärer tycks ha samma mål och strävan.

 

I och med majs uttåg kommer jag göra uppehåll med mina söndagsbrev tills att vi närmar oss hösten. Men sluta inte att följa vad som händer genom att läsa på hemsidan och våra sociala medier för det. Vi kommer förstås fortsätta att lägga ut saker som händer och sånt som är på gång. Dessutom får ni inte missa vår nostalgitripp via våra bilder och videos. En del av vårt 40 års jubilerande.

 

Glad och skön sommar önskar jag er!

 

/Tommy Widekärr

Klubbordförande

Klubbens ordförande berättar om veckan som gått
2021-05-16 14:45
12 av klubbens tränare deltog i den inspirationspromenad som Rose-Marie och Tommy satt ihop.

Varje söndag skriver klubbens ordförande om klubbrelaterade saker här på hemsidan. Detta som en av flera  aktiviteter klubben gör för att hålla samman och få ut information till medlemmar under corona-pandemi och inställda träningspass

 

Även om det regnat en hel del så har vi fått ta del av lite sol och värme den här veckan. Skönt och behövligt!

För egen del kommer jag från den här veckan minnas och ta med mig den där vackra kvällen i torsdags som bjöd på helt fantastiska träningsmöjligheter och i den stunden saknade jag verkligen inte att få träna inomhus.

I stort sätt har vi faktiskt haft tur med vädret så här långt under våra träningskvällar utomhus.

 

I måndags träffades flera av klubbens tränare fysiskt för första gången på mycket länge. Detta utomhus på vår klubbanläggning och Rose-Marie hade gjort en trevlig inspirationspromenad som blev inledningen på kvällen. Deltagarna gick två och två och fick svara och diskutera uppsatta frågor. Till det hade hon gjort ett inspirerande häfte som var och en fick. 

En lättsam kväll som avslutades med att man enades om några saker som vi vill ta tag i och genomföra. Något som nu ligger hos Sportkommittén att administrera, men där jag och Rose-Marie står till förfogande att bidraga om man så vill. 

Det skall bli intressant att få se vad som kommer ur det. För att lyckas måste vi alla hjälpas åt om vi skall vara handlings och -slagkraftiga.

Hoppas att du sett bilderna från inspirationskvällen som nu ligger uppe på vår hemsida.

 

Varje dag presenteras nya ” gamla” bilder på våra sociala medier. Det är ett sätt att uppmärksamma att vi i år fyller 40 år. När vi snart kommer in i sommarmånaderna kommer vi presentera lite andra roliga saker som har med vårt jubileumsår att göra.

Håll uppsikt och delta gärna själv genom att dela egna minnen i form av kommentarer och egna inlägg.

 

Jag önskar er alla en riktigt fin vecka och må det fina vädret komma till os och sedan stanna.

 

/Tommy Widekärr

Klubbordförande

 

Inspirationskväll
2021-05-12 16:51

Fler bilder (+4) >>

I måndags hade klubbens tränare en träff som gick i inspirationens tecken. Även om vi saknade några stycken blev det ändå en bra uppslutning i regnet.

kvällen började med en inspirationspromenad där var och en fick svara på frågor i sin roll som tränare och klubbmedlem.  Svaren delades sedan i storgrupp under tiden pizza avnjöts. Rose-Marie såg till att alla fick komma till tals.

vi avslutade med att gemensamt bestämma hur vi ville ha det fortsättningsvis i tränargruppen för att hålla humöret uppe och få de bästa förutsättningarna inför hösten .

 

vi tackar våra sponsorer Sisu och Färgelanda Pizzeria som såg till att det inte blev några kostnader för kvällen. 
Tack!

Nyheter från våra grupper
Fortsättningsgrupp ungdom, 20/10 15:14 
Fortsättningsgrupp ungdom, 22/08 21:54 
Cirkelträning, 21/05 21:29 
Fortsättningsgrupp ungdom, 19/05 20:56 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!