SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Klubbens ordförande berättar om veckan som gått
2021-05-16 14:45
12 av klubbens tränare deltog i den inspirationspromenad som Rose-Marie och Tommy satt ihop.

Varje söndag skriver klubbens ordförande om klubbrelaterade saker här på hemsidan. Detta som en av flera  aktiviteter klubben gör för att hålla samman och få ut information till medlemmar under corona-pandemi och inställda träningspass

 

Även om det regnat en hel del så har vi fått ta del av lite sol och värme den här veckan. Skönt och behövligt!

För egen del kommer jag från den här veckan minnas och ta med mig den där vackra kvällen i torsdags som bjöd på helt fantastiska träningsmöjligheter och i den stunden saknade jag verkligen inte att få träna inomhus.

I stort sätt har vi faktiskt haft tur med vädret så här långt under våra träningskvällar utomhus.

 

I måndags träffades flera av klubbens tränare fysiskt för första gången på mycket länge. Detta utomhus på vår klubbanläggning och Rose-Marie hade gjort en trevlig inspirationspromenad som blev inledningen på kvällen. Deltagarna gick två och två och fick svara och diskutera uppsatta frågor. Till det hade hon gjort ett inspirerande häfte som var och en fick. 

En lättsam kväll som avslutades med att man enades om några saker som vi vill ta tag i och genomföra. Något som nu ligger hos Sportkommittén att administrera, men där jag och Rose-Marie står till förfogande att bidraga om man så vill. 

Det skall bli intressant att få se vad som kommer ur det. För att lyckas måste vi alla hjälpas åt om vi skall vara handlings och -slagkraftiga.

Hoppas att du sett bilderna från inspirationskvällen som nu ligger uppe på vår hemsida.

 

Varje dag presenteras nya ” gamla” bilder på våra sociala medier. Det är ett sätt att uppmärksamma att vi i år fyller 40 år. När vi snart kommer in i sommarmånaderna kommer vi presentera lite andra roliga saker som har med vårt jubileumsår att göra.

Håll uppsikt och delta gärna själv genom att dela egna minnen i form av kommentarer och egna inlägg.

 

Jag önskar er alla en riktigt fin vecka och må det fina vädret komma till os och sedan stanna.

 

/Tommy Widekärr

Klubbordförande

 

Inspirationskväll
2021-05-12 16:51

Fler bilder (+4) >>

I måndags hade klubbens tränare en träff som gick i inspirationens tecken. Även om vi saknade några stycken blev det ändå en bra uppslutning i regnet.

kvällen började med en inspirationspromenad där var och en fick svara på frågor i sin roll som tränare och klubbmedlem.  Svaren delades sedan i storgrupp under tiden pizza avnjöts. Rose-Marie såg till att alla fick komma till tals.

vi avslutade med att gemensamt bestämma hur vi ville ha det fortsättningsvis i tränargruppen för att hålla humöret uppe och få de bästa förutsättningarna inför hösten .

 

vi tackar våra sponsorer Sisu och Färgelanda Pizzeria som såg till att det inte blev några kostnader för kvällen. 
Tack!

Inspirationskväll för klubben tränare/ledare
2021-05-09 18:07
Ladda album (+1 bilder) >>

Varje söndag skriver klubbens ordförande om klubbrelaterade saker här på hemsidan. Detta som en av flera  aktiviteter klubben gör för att hålla samman och få ut information till medlemmar under corona-pandemi och inställda träningspass.

 

Den här helgen har jag varit bortrest och kom hem för någon timma sedan.

I bilen hem tänkte jag på hur skönt det varit att faktiskt få kommit iväg ett par dagar. Något som inte hör till vanligheterna numera i pandemi-tid.

Innan Corona hade gjort sin entré och blivit en världsomspännande pandemi så höll jag alltid träningar på helgen, eller så var jag iväg på någon judotävling. eller annat klubbrelaterat arrangemang. Något som var vanligt förekomande bland många av klubbens ledare och medlemmar.

Så jobbigt och tröttande det ibland kan kännas när man är i slutet av en intensiv säsong, när man har  varit iväg så mycket, lika tomt och tråkigt känns det nu att inte ha haft allt det där nu under våren.

Jag hoppas verkligen att vi till hösten/vintern  kan få komma ut på tävlingar, läger och utbildningar igen!

....Men först måste vi få igång våraträningsgrupper och det helst inomhus...

 

I morgon kommer tränare/ledare träffas för en inspirationskväll där vi förhoppningsvis skall få skratta, minnas, önska och bestämma. Tillsammans med Rose-Marie fick jag uppdraget av sportkommittén att planera för en sån här kväll där fokus INTE kommer ligga på att diskutera träningspass, grupper, tränarkonstellationer, etc, utan istället handla om det mest primära. Att ha trevligt och roligt tillsammans utan krav på att dra slutsatser och sätta upp mål. För det får bli en annan kväll. I morgon skall det bara vara roligt att träffa alla igen. 

Och det är inte bara - det är allt!

 

Jag önskar er alla en fin ny, säker och frisk vecka!

 

/Tommy Widekärr

Klubbordförande

Vikten av att hålla igång
2021-05-02 15:15

Och så kom vi in i maj.

Trots att vädret i april inte blev det bästa och framförallt att aldrig värmen infann sig så har våra träningskvällar på klubben varit soliga och fina. Jag har varit med på dem alla och bortsett från gemenskapen som jag sätter stort värde på, så tycker jag mig känna att träningen gör nytta.

En sak som jag tidigt insåg var att när klubben stängde igen dojon och träningsytorna inomhus, var att min egna fysiska status riskerade att snabbt förändras. Ganska snabbt kände jag av det genom att jag fick problem med ryggen. Något som jag aldrig annars har. Även om det säkerligen är en kombination med att jag i och med en hel del distansundervisning, nu sitter mycket på jobbet, tror jag också att min kropp mår gott av att göra kullerbyttor och kontinuerligt få sig en rejäl genomkörare. Något som jag fått tidigare då jag några dagar i veckan stått på judomattan.

Även om min fysiska form säkerligen försämrats försöker jag hålla igång på egen hand och utnyttja de utepass klubben erbjuder. Jag har t ex upptäckt att det finns många bra träningsappar med övningar man kan göra som inte kräver några redskap och jag använder mina gummiband flitigt och då kan jag också köra uchikomi komi - övningar som jag alltid upplevt som både skönt och givande.  

Så jag hoppas att även ni, mina kära klubbkamrater håller igång så gott det går med promenader, löpturer, egen träning och kommer på klubbens utepass. Egentligen finns det få begränsningar på vad man kan göra för att hålla sig bra igång tills att vi kan komma inomhus igen. Bara bortförklaringar.

En sak som jag gjort alldeles för sällan är att faktiskt besöka dojon på egen hand och köra ett eget pass på mattan, rulla, göra kullerbyttor, volter, tänja och stretcha. Det skall jag börja lägga in veckans göromål och mina egna träning.

Gör det du också vet ja! Ta med dig familjen och träna tillsammans i er bubbla! Idag står dojon tom så gott som varje dag. Åk dit vet ja, utnyttja ytorna och ta tag i dig själv!

 

Jag önskar er alla en riktigt fin ny vecka!

 

Hälsningar 

 

Tommy Widekärr

Klubbordförande

 

 

Klubbens ordförande reflekterar över vecka 16 och berättar om vad som händer vecka 17
2021-04-25 15:26

Hej Vänner!

April är snart slut och ännu har vi inte fått någon skön värme att gotta oss med. Men maj är runt hörnet och det kan bara bli bättre. Bättre är att vi kommit igång med utomhusträning för fullt och även om vi inte har igång några träningspass för barn får såna som jag hålla igång. I torsdags fick jag möjlighet att vara med KettleBells. Super kul...och nyttigt.

Jag har också hunnit med att träffat representanter från kommunen och andra föreningar i kommunen i ett dialogmöte om hur vi kan jobba mer på bredare front, tillsammans. Här kommer mycket av samhällsnyttan inom föreningslivet fram.

 

Veckan började annars med styrelsemöte på måndagen där mycket av fokuset handlade om hur vi den kommande mandattiden skall jobba på ett sånt effektivt sätt som möjligt. Något som inte är helt ointressant då vi under året står inför stora utmaningar med framförallt hur vi startar om vår verksamhet i höst och hur vi skall få alla tillbaka igen och samtidigt locka nya medlemmar in i vår gemenskap.

 

I tisdags var jag på distansföreläsningen Humor & Hälsa som handlade om glädjens betydelse för vår hälsa, våra relationer och vårt välbefinnande. Föresläsaren tog upp fysiologiska fördelar som ett gott sinne och bubblande skratt för med sig. Det var jättebra och jag kan bara rekommendera att gå på de gratisföreläsningar som vår klubb erbjuds. Detta var en föreläsning för föreningar som är certifierad som Trygg och säker förening och finansierad av SISU. Inbjudan har funnits på vår hemsida och på våra sociala kanaler.

 

Jag deltog också på Svenska judoförbundet onlinemöte om projektstöd. Projektstöd är för de som undrar det som var Idrottslyftet förut. Förutom att jag fick möjligheten att sätta in mig i lite nya regler och hur projektstödet var framtaget, fick jag möjlighet att prata med andra judoklubbsvänner runt om i landet lite mer informellt. Något som man verkligen saknar nu när man inte kan åka runt i judoSverige på tävlingar och utbildningar.

 

Ja som du säkert märker ligger vi inte på latsidan även om vi inte har igång all den verksamhet som vi önskar. För egen del har det blivit 13 timmar i klubbens tjänst.

 

Nu i veckan som kommer så drar vi igång en kampanj på sociala medier då vi uppmärksammar våra sponsorer. Jag hoppas att du hjälper till att dela, gilla och kommentera dessa inlägg. Förresten du; Var gärna aktiv och gilla och kommentera mycket i våra olika kanaler. Det gör vår närvaro än mer påtaglig. Något som inte allra minst är viktigt nu när vi inte kan träffas eller träna på ett sånt sätt som man vill.

 

Även nästa vecka kommer innebära en hel del klubbaktiviteter för mig. I morgon skall jag träffa Rose-marie Tell och vi skall diskutera hur vi skall tänka och hur vi skall planera inför vår stora omstart till hösten. So alltid med Rose-Marie kommer det bli kul och träffas och dessutom så kommer vi säkerligen också på några bra idéer.

 

På tisdag kommer ekonomikommitten träffas och då handlar det om ansökningar av projektstöd som jag nämnde ovan. Här är det en förutsättning att de andra kommittéerna, tränare, mm, kommit in med förslag på vad de skulle vara intresserade av att göra för satsningar. De har sedan tidigare kontaktas för att i sina grupper gå in på den länk om stöd om förbundets olika projekt och därifrån ta fram sina idéer.

 

Dessutom kommer jag försöka träna så mycket som möjligt och delta i de pass klubben erbjuder.

 

Önskar er en riktigt fin vecka!

 

/Tommy Widekärr

Klubbordförande

Nyheter från våra grupper
Fortsättningsgrupp ungdom, 20/10 15:14 
Fortsättningsgrupp ungdom, 22/08 21:54 
Cirkelträning, 21/05 21:29 
Fortsättningsgrupp ungdom, 19/05 20:56 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!