Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Projekttider
2020-03-29 11:26
Träningsverksamheten må vara pausad, men inte föreningsarbetet. Idag har delar av Ekonomikommittén och styrelsens sekreterare påbörjat arbetet med ett nytt projekt som vi tror kommer kunna bli framgångsrikt för klubben under ett antal år. De som är involverade i projektet i nuläget är Erika, Cecilia, Lars B och Tommy. Vi är fulla av förväntan. Det här projektet känns så spännande och helt rätt i tiden.
Projektet kommer du kunna följa på klubbens hemsida och klubbens sociala medier. Än så länge är vi lite hemlighetsfulla, men tids nog kommer du få veta allt vad detta kommer innebära för Färgelanda judoklubb.
Klubbens ordförande informerar
2020-03-22 19:40
Det var med ett tungt hjärta som jag tillsammans med klubbens tränare och övriga i styrelsen tog beslutet i går att vi från och med idag pausar all verksamhet vi har på klubben fram till efter påsk. Träningsstart blir tisdagen den 14e april. Om vi kommer träna inomhus i dojon då, vet vi inte i dagsläget, men klubbens tränare förbereder sig för att hålla utomhuspass. Ha som regel att besöka vår hemsida och facebooksida minst en gång om dagen framöver, eftersom att saker och ting kan ändras snabbt i dessa tider.

Om vi lämnar Coronavirus för en stund kan jag konstatera att året började mycket bra och vi har haft bra tillströmning av nya medlemmar. En viktig förutsättning för att vi skall kunna fortsätta att utveckla vår verksamhet och bli ännu bättre. Det har dessutom varit hög nivå på träningspass och deltagarnas engagemang på träningspassen och det är något att längta tillbaka till när vi återigen kan träna.
Innan tävlingarna i judosverige började ställas in hann vi delta på ett par tävlingar. Det är fantastiskt att se vår judoklubb ute på judomattan, hur de kämpar och ligger i.

Att verksamheten ligger ner innebär inte att vi kommer fortsätta att arbeta för klubbens bästa. Styrelse och kommittéer kommer jobba som vanligt och säkra att det bara är att köra när vi kör igång igen.

På årsmötet valdes jag om som ordförande för ytterligare 2 år. När jag suttit klart denna mandatperiod kommer jag vara den som innehaft ordförandeklubban längst i vår förening. Något som jag aldrig skulle kunna drömma om. Jag är tacksam för att jag får förtroendet att fortsätta leda vår förening, men också ödmjuk inför det faktum att det krävs ett lag för att Färgelanda judoklubb skall lyckas. Vår framgång har alltid vilat på det gemensamma engagemang som vi är så bra på. Ensam kan ingen göra en klubb. 

Hälsningar

Tommy Widekärr 
Klubbordförande
Färgelanda judoklubb har fått ny styrelse
2020-03-22 19:26
På årsmötet den 12 mars valdes Tommy Widekärr om till ordförande för ytterligare 2 år. Årsmötet med 24 röstberättigade gick sedvanligt lugnt till och styrelsen erhöll ansvarsfrihet för det gångna året, från en enhällig församling. 
Lars Bäcker blev omvald som Kassör och som ledamot på 2 år valdes Eva Nicklasson in. Eva tar över efter Camilla Wieslander som efter fyra år väljer att lämna styrelsen. Camilla kommer dock forfarande vara klubbens SISU-kontakt, samt aktiv i PR/Info -kommittén

Styrelsen ser efter valen ut så här.

Tommy W Ordförande
Lars Bäcker Kassör
Erika Svensson Sekreterare 
Cecilia T Ledamot
Lars Johansson Ledamot
Eva Nicklasson Ledamot

Revisorer, omval Lilian Borg - Hansen och Karl Anders Johansson

Valberedningen

Thomas Svensson (Sammankallande)
Eric Widekärr
Karl Bäcker
Efter regn kommer solsken
2020-03-21 15:09

Som ni alla säkert vet är samhället extra försiktiga gällande spridningen av coronaviruset. Som vi i FJK tidigare gått ut med försöker vi hålla igång träningarna så läge som det går. Nu har vi kommit till den punkten där vi känner att vi behöver pausa. Vi i FJK vill se till att våra medlemmar håller sig friska och kan komma tillbaks med fullkraft och genom detta har vi idag haft en träff med de flesta tränare där vi beslutat om att nu ha ett kortvarigt uppehåll för att kunna planera lite utomhusträningar 😊 Detta tycker vi i FJK ska bli spännande. För att alla tränare ska ha tid och möjlighet att få till en bra planering kommer vi därför ha ett träningsuppehåll för både judo, cirkelträningen och Kettlebell från och med 22/3 till och med 14 april.


Vid funderingar får vi gärna vända er till oss på facebook.

Mvh, Styrelsen.  

Färgelanda judoklubb och träning i dagsläget
2020-03-18 18:16

Vi inom Färgelanda judoklubb har än så länge tagit beslut om att våra träningar fortgår som vanligt. Vi uppmanar alla våra deltagare att hålla sin hemma om de upplever symtom så som feber, hosta, andra luftvägssymtom, halsont eller generellt ont i muskel och leder. Folkhälsomyndigheten råder alla med symtom att stanna hemma.

För att förebygga eventuell smittspridning ska samtliga aktiva tränande tvätta händer och fötter med tvål och vatten innan träning samt tvätta sina träningskläder efter varje träningspass.


Vi har och håller på att lägga upp en plan för att hitta alternativa träningsalternativ som våra aktiva har nytta av inom judon och vardagen så som balansträning, koordinationsträning samt konditionsträning. Detta kommer att huvudsakliga kunna planeras som utomhusträning.

Svenska judoförbundet rekommenderar att så länge som kommunens grundskolor håller öppet att även träningsverksamhet skall pågå. Även här lyfter man vikten i att fortsätta träning men med alternativa metoder så som utomhusträning. Denna formen av träning kan fortgå även om grundskolorna skulle stänga.


Vad kan du som medlem göra för att vara med och minska smittspridningen:

  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma när du är sjuk
  • Använd handsprit

Detta med stöd från riksidrottsförbundet.

Centrum för idrottsforskning lyfter att fysisk aktivitet är med och bidrar till ett ökat immunförsvar. Detta vill vi inom FJK slå ett slag för. Balanserad kost i kombination med fysisk aktivitet bidrar till ökad hälsa samt stänkt immunförsvar. Därför kommer vi att hålla igång träningsverksamheten så långt som möjligt. Denna information gäller ALL verksamhet som bedrivs av Färgelanda judoklubb.

Vid frågor och funderingar tveka inte på att höra av er till oss inom FJK på våra sociala medier.

Mvh, Styrelsen.

Nyheter från våra grupper
Forsättningsgsgrupp, 20/10 15:14 
Forsättningsgsgrupp, 22/08 21:54 
Cirkelträning, 21/05 21:29 
MammaComeback, 30/04 14:30 
Cirkelträning, 16/04 21:21 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!