Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
40 år!
2021-01-24 20:56
På bilden ser ni från vänster Tommy Widekärr, Bengt Håkansson och Lars Bäcker

Varje förening har sina eldsjälar 

Färgelanda Judoklubb startades år 1981 av Allan Berger och Bengt Håkansson och var vid starten Dalslands enda judoklubb. Allan var tränaren och Bengt klubbadministratören. 

Med åren blev Bengt en av de viktigaste personerna i föreningen, i en klubb med många engagerade. På bilden ser ni Bengt i mitten med klubbens nuvarande ordförande Tommy widekärr vänster i bild om Bengt och på den högra sidan ser ni Lars Bäcker. Både Lars och Tommy började att träna i klubben när den startade så alla tre på bilden har varit med sedan början. 

 

De första tjugo åren höll klubben till i Höjdenskolans gymnastiksal i Färgelanda. Från och med år 2001 satsade FJK med gemensamma krafter på en egen klubblokal som nu ligger i Stigen. Klubben har fostrat flera nationella och internationella tävlande judokas genom åren, samt domare, tävlingsledare och förbudsfunktionärer med gott resultat. 

Idag är vi en familjeklubb där alla är välkomna att träna och tävla; stora som små, unga som gamla. 

 
Innan pandemin erbjöd klubben träningar varje dag i veckan med utbildade instruktörer i respektive träningsform. Idag är det inte bara judo som vi har på programmet, utan också olika fitness-former.  

 

I år firar vi 40 år. 

#färgelanda #svenskjudo 

Färgelanda judoklubb 40 år
2021-01-24 20:18
I dagarna fyller vi 40 år!
Det skulle vi förstås velat fira stort som vi brukar göra. men det är ju inte tyvärr som det brukar, därför har vi fått anpassat oss. 
På bilden ser ni klubbens jubileumslogga. Den kommer synas på alla våra dokument och officiella platser. Vi tänker också ta fram produkter både för vuxna och barn under början av terminen med denna logotyp på. Håll utkik här och på våra sociala medierna vad som är på gång och vad som händer när det gäller det.
Det kommer också hända en del spännande saker under året. Bland annat kommer ni tas med på en historisk resa på vårt Instagram. Vi kommer också göra intervjuer med kända och mindre kända FJKare under åren som gått som kommer publiceras på Facebook och vår hemsida.
Till det här kommer det förstås tillkomma så mycket mer intressanta saker, men håll er till tåls. Vi skall inte avslöja allt ännu...
Någon fest är dock inte planerat och det tycker vi är tråkigt då de brukar bli något alldeles speciellt när vi är i farten. Kanske längre fram i höst om vi får stopp på pandemin, men det kommer ni förstås få reda på i så fall.

Grattis Färgelanda judoklubb!
Terminsstarten uppskjuten
2021-01-05 16:28
Träningsaktiva, ledare och föräldrar

Igår tog sportkommittén beslutet i samråd med klubbens tränare att skjuta upp starten för 2021 till  veckan efter sportlovet.  Ny terminstart är 1 mars. Detta gäller samtliga våra träningsgrupper. 
Vår förhoppning är att all vår verksamhet då kan starta upp igen. Datumet är preliminärt och kan komma att ändras - att vi startar upp tidigare eller får skjuta på starten ytterligare. Detta beroende på hur situationen med spridningen av Covid-19 ser ut i samhället och vilka rekommendationer som berörda myndigheter utfärdat.

Som en certifierad trygg och säker förening är det viktigt för oss att ta ansvar för våra aktiva och våra tränares hälsa. I en tid med ökad smittspridning och med det  hårdare restriktioner från Folkhälsomyndigheten och regeringen behöver vi också göra det som krävs av oss. Beslutet att skjuta på uppstarten går i linje med våra värderingar och vad vi vill stå för.

Vi behöver alla tillsammans hålla ut ett litet tag till, för vi vet att det finns en ljusning och det kommer finnas en dag då pandemin är över.  
Då kommer vi alla behövas för att med full kraft fortsätta den inslagna vägen att vara expansiva, välorganiserade, ha de bästa tränarna och framförallt ha en klubb fylld av aktiva som känner glädje att komma till våra aktiviteter varje dag.
Vi längtar efter den dagen, men först håller vi ut ett litet tag till.


Tommy Widekärr
Klubbordförande

Thomas Svensson
Sportkommitténs ordförande 

Rose-Marie Tell
Samordnare Trygg och säker förening

Tony Wieslander
Träningsansvarig

DAGS ATT NOMINERA "ÅRETS GLÄDJESPRIDARE 2020"
2021-01-05 10:08
2020 var minsann ett år det behövdes glädjespridare. Vem skulle du vilja nominera? Priset delas ut på årsmötet. Mejla till Camilla Wieslander på camillawieslander67@hotmail.com eller på hennes messenger. Senast den 20/2 tack!
Gott nytt år!
2020-12-31 15:21
Jag och några av de andra tränarna i lördagsgrupperna som jag är med och leder.
Det har varit minst sagt ett annorlunda år mot vad vi är vana med. I mars ändrade sig allt.  Vi fick ställa om inomhusaktiviteter till utomhusträningar. Våra fysiska möten i kommittéer och styrelsen, blev istället möten i digitala rum. Vi gick till och med utbildningar på distans. Något större tävlande blev det inte, utan vi kom knappt igång innan vi fick avsluta alla tankar på det. Ja, faktiskt så var i stort sig ingenting sig likt mot hur det brukar vara under ett år hos oss. 
Men,
Vi har verkligen gjort allt vi kunnat och med det också lyckats bra med att fortsätta att hålla igång vår verksamhet. Detta hade vi inte lyckats med utan våra klubbfunktionärer, ledare och tränare som orkat hålla flaggan högt och med ett leende ta sig an ständigt nya förutsättningar.

Och till sist har vi er aktiva. Ni som kommer till träningarna varje gång, även om det kanske inte alltid riktigt är så som ni önskat att det skulle vara. Ni är fantastiska!

Nu måste vi hålla ut ett tag till, för att sedan med nya tag ta oss an de utmaningar, men också roligheter som väntar oss.

Med dessa ord vill jag avsluta med att önska ett gott nytt år!

Tommy Widekärr
Klubbordförande

Nyheter från våra grupper
Fortsättningsgrupp ungdom, 20/10 15:14 
Fortsättningsgrupp ungdom, 22/08 21:54 
Cirkelträning, 21/05 21:29 
Fortsättningsgrupp ungdom, 19/05 20:56 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!