SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Klubbens ordförande reflekterar över veckan som gått och det som ligger framför oss.
2021-04-18 14:28
Färgelanda judoklubb fyller 40 år i år och vi jobbar för fullt med att se till att våra sociala flöden svämmar över med bilder från nu och då.

Äntligen sol och vårligt och visst känns allt lite lättare då?

Dessutom så kom vi igång med verksamhet på klubben den här veckan då Camilla Widekärr i torsdags körde det ett roligt utomhuspass. Jag var förstås med och blev varse om att det är lite si och så med kondisen. Men jag tänker inte ge mig och kommer försöka att vara med på samtliga pass under våren.

 

I morgon måndag skall styrelsen hålla sitt första styrelsemöte för den här mandatperioden. Det känns alltid lite extra spännande att liksom börja på något nytt, även om mycket kommer vara som innan, så känns det som att man börjar på ett nytt kapitel. Jag gissar att mycket av styrelsens fokus nu kommer ligga på höstuppstarten och hur vi skall göra för att entusiasmera våra medlemmar och ledare i en tid av väntan. Mer om styrelsens arbete framöver hoppas jag att jag skall kunna delge er allt eftersom under året. Anledningen till att jag valt att skriva dessa rader varje söndag är för att ni medlemmar skall få information och insikt hur vi i klubbens ledning tänker, beslutar och arbeta med föreningsfrågor. På så sätt hoppas vi att ni skall få en möjlighet att också interagera, kommentera och vara delaktiga.

 

Att Färgelanda judoklubb i år fyller 40 år hoppas jag inte har undgått någon. På våra sociala medier kan ni nu nästan varje dag se historiska bilder från vår rika historia.. Varje bild bär sin egna berättelse. Kanske har du några bilder som du skulle kunna tänka dig att dela med dig av? Genom åren är det 1000-tals personer som tränat i Färgelanda judoklubb och jag är övertygad om att det finns många där ute som har bilder som andra gärna skulle vilja se. Tveka inte att höra av dig till mig om du har bilder som du gärna delar med dig av.

 

Vi har nu avverkat halva april och som alltid så här års går tiden mycket fort. Jag hoppas ändå i allt att ni har tid att stanna upp och njuta av knoppandet, fågelsången och allt det vackra som nu börjar omhulda oss. Våren är en fantastisk tid för att lagra energi. Till veckan finns det dessutom möjlighet för härliga fyspass utanför vår klubbanläggning. Jag hoppas att jag får träffa er där.

 

Hälsningar

 

Tommy Widekärr

Klubbordförande

Har du några bilder som du gärna delar med dig av?
2021-04-18 10:57

I år firar klubben 40 år. Jag hoppas att du sett hur vi under året fyllt på med historiska bilder på våra sociala medier. Nu vänder vi oss till dig som har bilder liggandes i "byrålådan" med en önskan att dela dem med oss. Alla bilder är av intresse, hur obetydliga du en kanske tycker de är.

Skicka dem till tommy.widekärr@gmail.com.

 

Vill du själv deltaga med din fjk-historia, eller kanske är intresserad av att hjälpa till med att fylla våra kanaler med vår livliga och fantastiska historia - tveka inte att höra av dig till undertecknad!

 

Vi hörs och syns,

 

Tommy Widekärr

 

 

Samarbete med Nad Väst
2021-04-16 08:32

Tommy Widekärr har haft ett mycket positivt möte med NAD i Väst som är ett projekt initierat och finansierat av regionen och Länstyrelsen  som handlar om att matcha nyanlända personer till föreningslivet. NAD Väst matchar nyanlända med aktiviteter i  föreningar där man utgår från att  ntresse skapar förutsättningar för glädje, passion och delaktighet.  Metoden bygger på att föreningslivet är framgångsrika i att inkludera nya svenskar i sin

verksamhet. Deltagarna får möjlighet att träna på svenska språket, bygga nätverk, skapa motivation inför studier och hitta en väg till god hälsa i föreningens ordinarie verksamhet.

Du hittar mer information om Nad Väst här  

Mer information om projektet kommer komma.

Du hjälper väl till? Tillsammans är vi underbara!
2021-04-10 17:34

Visst längtar vi efter att kunna komma in i vår träningsanläggning och träna så där som vi är vana med?

Vi har kommit överens om att vi vill se till att vår anläggning är i toppskick och ren och fräsch den dagen det är dags för oss att slå upp dörrarna till dojon.

Vi har därför gjort en doodle där du kan gå in och sätta upp dig på vad du vill/kan göra för något.

Gå in på denna länk genom att trycka på den och skriv in ditt namn och kryssa för vad du vill bidra med. När du gör det bestämmer du själv.

 

Tack! - Ditt deltagande betyder enormt mycket!

Klubbens ordförande reflekterar över var vi står nu och hur framtiden ser ut.
2021-04-10 17:17

Ifjol vid den här tiden och faktiskt under samma vecka, skrev jag om att vi hade dragit igång utomhusaktiviteter på klubben. Jag beskrev det som en för mig skön känsla att vi igen kunde träffas, träna tillsammans trots lite distans. Jag skrev om det som Sann glädje!

Vi hade efter att vi blivit tvungna att stänga ner vår dojo tagit oss tid till att resonera igenom hur vi skulle göra, vad vi ville göra och diskuterat oss fram hur upplägget skulle se ut. Det fanns en allmän belåtenhet över att vi visat handlingskraft och styrka tillsammans.

Alldeles innan påskhelgen tog klubben denna gång ett helt annat beslut och i stället för att dra igång nu till veckan som vi planerat, så bestämdes att träning för våra judogrupper inklusive samtliga våra barngrupper skulle ställa in träningen för den här terminen.

Detta trots att regering, myndigheter, förbund och kommun uppmanar idrottsföreningar att hålla i gång utomhusträningar. Detta trots att vi genomförde träningspass i våras på ett mycket säkert sätt då smittan dessutom var värre än nu. Detta trots att andra idrottsföreningar i kommunen kör som planerat. Så hur kunde det bli så här? Vad är det som vi i klubben ser och vet som ingen annan ser? Svaret på det går förstås inte att redogöra för i snabba ordalag och inte i ett söndagsbrev där det är mina egna reflektioner som råder, utan kräver en mer genomgående strukturell beskrivning. Dessutom behöver vi nu med all kraft fokusera framåt.

 

Precis som de flesta samhällsfunktioner och väldigt många företag funderat över under drygt ett år nu, så funderar vi föreningar på när detta skall få ett slut och var är vi någonstans då? Jag tillsammans med de andra i Färgelanda judoklubbs styrelse har nu en central roll att leda oss ur det här på bästa möjliga sätt och samtidigt sätta agendan och stå redo när det är fritt för att köra på riktigt igen. Som tur är, är inte styrelsen ensamma. Vi är en klubb med en genomtänkt organisation och flera klubbfunktionärer som nu jobbar för att vi skall försöka få någon form av normalitet i det här.

Ekonomi är en stor del i det hela. Minskade medlemsintäkter, osäkerhet kring aktivitetsbidrag då vi inte har någon verksamhet och minskade sponsorintäkter innebär att vi i detta läge måste vara extra kreativa och jobba extra hårt. Men ekonomi har ingen som helst värde för oss om vi inte har medlemmar och ledare, om vi inte har folk som vill träna med oss, eller folk som kan leda verksamheter. Det är det som är Färgelanda judoklubb och utan vår gemenskap, att vi kommer på våra aktiviteter, vårt gemensamma engagemang för vår klubb, faller allting.

Inga medlemmar - ingen klubb, inga tränare - inga träningspass och då spelar det ingen roll hur ekonomin ser ut, hur bra vi är, eller vilka event och tävlingar vi planerar inför.

Därför måste vi nu tillsammans tänka klokt och förbereda oss väl inför en höststart där vi utifrån ett medlems och ledarfokus har en konkret handlingsplan med väl planerade medlemsfrämjande aktiviteter.

Svensk idrott står inför en omstart utan dess like, som kommer kräva enorma stora personella och ekonomiska resurser. Till det bra planering och ett tydligt mål.

Där skall Färgelanda judoklubb stå längst fram i ledet och detta arbete skall intensifieras nu.

 

/Tommy Widekärr

 Klubbordförande

Nyheter från våra grupper
Fortsättningsgrupp ungdom, 20/10 15:14 
Fortsättningsgrupp ungdom, 22/08 21:54 
Cirkelträning, 21/05 21:29 
Fortsättningsgrupp ungdom, 19/05 20:56 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!