Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Kom och prova på Cirkelträning och Kettlebell!
2019-01-15 16:24
För ALLA från 12 år och uppåt. 
Vi välkomnar såväl gamla som nya deltagare. 

Har du inte provat våra pass tidigare får du självklart komma och prova på! Du behöver inte ha tidigare träningserfarenhet, kom precis som du är. 
Vi erbjuder allsidig, effektiv och rolig träning i en härlig gemenskap. Du tränar alltifrån styrka och stabilitet till balans och kondition. 

TISDAGAR: Cirkelträning kl 19-20 
TORSDAGAR: Kettlebell kl 19-20 

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor: 
- Inger Bäcker, instruktör Kettlebell 
- Camilla Widekärr, instruktör Kettlebell 
- Pernilla Lönngren, instruktör Cirkelträning
pernilla.fjk@hotmail.com 

Välkomna önskar Färgelanda Judoklubb - Mer än judo
Att falla
2019-01-14 21:25
Erika utför ett kast på Camilla
I judon får man träna på att kasta och utföra fasthållningar. Vi får dock inte glömma det allra viktigaste, nämligen att falla. En god fallteknik är a och o inom sporten. Det är bland det första som vi får lära oss. Dock måste jag villigt erkänna att mattan känns läskigt långt ner när man är vuxen. Därför är det otroligt viktigt att träna, träna och träna. Genom att erhålla en god fallteknik förebygger man skaderisken enormt. Så det gäller att våga. Våga kasta och våga falla. Men framför allt, falla rätt! // Erika 
Det blev så mycket mer
2019-01-13 20:15
En liten del av familjen
Vad står judo för enligt mig? Judo var från början något som min äldsta son skulle testa. Jag hade hört att det var en bra träningsform där disciplin och att öka självkänslan var en stor del. Perfekt på en trotsig 5 åring tänkte jag. Det fungerade. Jippi! Sonen stormtrivdes och växte 2 meter när han fick på sig sin dräkt. Han gick med stolthet in i dojon varje vecka och som förälder började man fundera på vad som var med judon som var så himla kul att lördag kl 10 helt plötsligt blev bästa tiden på veckan. Sonen nu 7 år gammal säger: "men mamma! Du måste testa för att förstå. Det går liksom inte att förklara med ord."
Sagt och gjort. Jag var så illa tvungen att själv testa på för att se vad sonen egentligen gjorde. 
Jag gick in med inställningen att testa skadar aldrig. Då vet jag ju på ett ungefär vad sonen upplever. Ut från träningen gick jag med känslan att satan det här var ju kul. Det var så himla mycket mer än tekniker. Det var skratt och en gemenskap som man tidigare saknat. En plats att få vara sig själv. En plats där allt utanför dojon stannade utanför dojon. En fristad. Ett hem. Nu 1 år senare håller man fortfarande på med judo själv. Jag vann inte bara en underbar träningsmetod som gav energi utan också en massa vänner som gav desto mer. Jag vann en familj! 
För mig står judo för gemenskap och glädje. För mig betyder judo familj! // Erika
Inspirationsdag
2019-01-13 08:55
Maria föreläser och ger oss inspiration inför säsongen 2019
2019 är ett år av utveckling. Idag har tränare och ledare samlats för att bana ut hur 2019 ska se ut och vilka mål vi vill sträva efter. Gästföreläsare Maria är här för att ge oss tips, råd och inspiration. Vi hälsar henne hjärtligt välkommen. 
Lilla trollträffen
2019-01-12 11:26
Kl 11.15 gruppen är i full gång med träningen
Då var samtliga grupper igång med sina träningar. Många barn som haft vinterlov som är taggade på att komma igång igen. 
Vi vill även påminna för alla U9- U13 med gult bälte att det nu går att anmäla sig till Lilla Trollträffen 20/1. Ju fler desto roligare 💪💪💪 listan sitter uppe på klubben men det går även bra att skicka ett meddelande till Anders Lönngren 😁
Nyheter från våra grupper
Cirkelträning, 15/01 22:03 
MammaComeback, 11/12 12:54 
Forsättningsgsgrupp, 22/11 21:34 
MammaComeback, 20/11 11:15 
Forsättningsgsgrupp, 08/11 19:54 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!