Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Terminsstart 17/8
2020-08-11 12:39

ÄNTLIGEN!!!!

Då var det dags för terminsstart. Vi är så glada att kunna meddela att svenska judoförbundet gått ut och gett godkännande att träna judo inomhus igen.

Vi kommer därför att den 17/8 starta upp inomhusträningen för judo igen.

Cirkelträningen samt Kettlebell kommer att fortsätta träna utomhus så länge vädret tillåter.

Viktigt att tänka på är att se till att ha en ren och nytvättad judodräkt/ träningskläder vid träningstillfället.

Endast utövare och tränare får vistas på mattan och vi ser helst att föräldrar eller andra medföljande vuxna respekterar detta.

Mer information kommer på träningen.

Vi ses 17/8 😊😊😊😊

Välkommen till Färgelanda judoklubb
2020-08-09 14:17

Svenska judoförbundet har efter samrådan med Folkhälsomyndigheten gett grönt ljus för oss att träna inomhus igen och vi är därför glada över att också kunna erbjuda att ta emot nybörjare i några av våra judogrupper och välkomnar alla till Färgelanda judoklubb från vecka 34.

Judo är en japansk kampsport som innefattar både brottning på marken och kast från stående. Judo är en sport som passar alla – från nybörjarbarn till elitsatsande ungdomar till äldre motionärer.
Genom judo förbättrar du din motorik, kondition, koordination och styrka. Du lär dig att falla, göra kullerbyttor, och förbättrar din balans. Judon bygger på kodord som vänskap, respekt, självkontroll och ärlighet, vilket du också kommer märka när du kommer till oss.
Självklart får du prova på några gånger innan du bestämmer dig för att lösa medlemskap.


Man skall förstås vara fullt frisk när man kommer till dojon och vi har också sett till att anpassa både lokal, träning och rutiner för att minimera risken för eventuell smitta.

Träningen sker i Stigen på Stigevivägen 15.


Vi tar in nybörjare i följande grupper.från vecka 34

Ålder 5-6 år på lördag kl 10.00-11.00
Ålder 7-8 år på lördag kl 11.15-12.15
Ålder 9-12 år Måndag och Onsdag kl 18.00-19.10
Junior/Senior Måndag 19.15-20.30
onsdag 19.15-20.30


Träning för andra åldrar kontakta; tonywieslander70@hotmail.com,
mobil 070-5614731

Dags för en ny termin
2020-08-09 13:24
Färgelanda judoklubbens styrelse. (På bilden saknas Cecilia.)

Hej! 

Det drar ihop sig till en ny termin och jag kan ge det glädjande beskedet att vi planerar att flytta in större delen av vår verksamhet till dojon igen. Vi startar upp vecka 34 med måndagen den 17e augusti som första träningsdag.

 

I torsdags (när jag skriver det här) hade vi en riktig bra träff i styrelsen efter sommaruppehållet och på måndag den 10e har vi en ledarträff där än så länge ett 15-tal ledare har anmält att de kommer. 

Det känns minst sagt positivt inför vår nystart då även svenska judoförbundet i samråd med Folkhälsomyndigheten tidigare i sommar gett klartecken för barn och ungdomar att träna Judo så länge man är frisk, men också vuxna födda 2002 och äldre under vissa former.  

Riksidrottsförbundets och Svenska Judoförbundets rekommendationer kan läsa mer om här: https://judo.se/2020/06/med-anledning-av-utbrottet-av-coronavirus/  

Som hos så många andra föreningar har Coronabeskedet även drabbat oss hårt. Efter att vi fick en riktigt bra start i januari med gott "Go" i grupperna, drabbades vi av antiklimax när vi tvingades att stänga igen i mars. Efter påskhelgen var vi igång igen med utomhusträning och där visade vi att med gemensam styrka klarar av att ställa om och anpassa oss efter situationen. Det var förstås inte lätt, men våra tränare vända ut och in på sig själva, planerade om och fick ihop en bra utomhus-säsong (även om det säkerligen var många av oss som drömde att få vara inne i dojon.  


När det gällde ekonomin fanns det också en rädsla om hur det skulle gå då vi är en ideell förening och är beroende av medlemsavgifter och aktivitetsinbringande verksamhet för att kunna bedriva vår verksamhet.  

Vi har haft löpande utgifter under våren som exempelvis lokalhyra och driftkostnader, och den uteblivna möjligheten att kunna bedriva träning kommer att påverka storleken på våra bidrag negativt. Lägg därtill att pandemin har påverkat vår medlemsrekrytering mycket negativt så förstår man att situationen hotar med att bli ansträngd. 

Dock redan när beskedet kom att vi skulle bli tvungna att stänga ner i mars påbörjade ekonomikommittén arbetet med att säkerställa så att vi skulle kunna klara året ekonomiskt och efter mycket arbete, kloka beslut av styrelsen, bra samarbeten med sponsorer, kommer vi lösa det här och samtidigt ha ekonomiska muskler till att gå ut kraftfullt och vinna tillbaka våra medlemmar och rekrytera nya. 

 
Den här våren och sommaren har fått mig att återigen se hur klubbfunktionärer och tränare helt utan ersättning, samtidigt som situationen på hemmaplan och arbetet, säkerligen också varit tuff, osjälviskt gjort allt i sin makt för att vi som förening skall kunna gå vidare och klara av även ytterst svåra situationer. Det är det som verkligen är styrkan i vår förening. Vår gemensamma slagkraft. Jag vill här och nu passa på att tacka er för er osjälviska strävan och värdefulla arbete. Ni är värda guld.  

 

För en tid sedan nåddes vi av sorgebeskedet att Tommy Borg Hansen lämnat oss efter en lång tids sjukdom. 
Tommy var just en sån där människa som under sina många år i klubben alltid jobbade för klubbens väl och kom att bli en av våra viktiga klubb-byggare som genom ledarskap, ideellt arbete och beslutsamhet ledde föreningen i en säkerligen knepig och svår period under början av det här milleniet då vi flyttat vår dojo från Höjden och Färgelanda till Stigen och där vi fortfarande är. Tommy var en visionär och hade höga tankar om hur klubben skulle kunna utvecklas för att kunna bli ännu bättre. Jag är övertygad om att han inte bara kommer finnas med oss i våra tankar när vi nu tar oss an det viktiga arbetet att resa oss efter pandemins framfart, utan också själv kommer vaka över oss och följa klubbens nystart och höstens händelser med stort intresse. För Tommy hade ett stort FJK-hjärta och jag kommer alltid minnas honom för just det och hans arbete för att göra Färgelanda judoklubb till en viktig och fin plats att vara på för kommunens barn och ungdomar. 


Nu är min semester slut och kommande vecka, vecka 33, innebär inte bara att jag börjar att arbeta igen, utan det är nu som en ny termin börjar för oss på Färgelanda judoklubb. Tillsammans med er medlemmar ser jag framemot att få kicka igång med träning och allt annat roligt som vi gör under en termin. Det kommer säkerligen bli annorlunda mot vad vi är vana med, men tillsammans och med gemensamma krafter för att återigen skapa succé´, är jag övertygad om att vi kommer greja det här och få en fin höst och vinter tillsammans. 


Med en förhoppning om en fin höst.


Tommy Widekärr

Klubbordförande

Terminstart HT 2020 217/8
2020-08-06

Vi startar terminen v 34 (Start 17 augusti) då alla våra grupper och träningsformer drar igång. Samma tider som tidigare gäller. Vi planerar för att träna judo inne och övriga träningsformer ute så länge som det går.


Håll utkik efter mer info!

Info från svenska judoförbundet med anledning av coronavirus
2020-08-05 23:21

De  senaste rekommendationerna från Svenska judoförbundet när det gäller judoträning, är att vi kan komma igång med inomhusträning igen nu i augusti.


” Barn och ungdomar kan under rådande rekommendationer träna judo som vanligt, förutsatt att de inte har några symptom förstås (se riskgrupper nedan också).

– Äldre ungdomar och vuxna bör träna med så få partners som möjligt. Skaffa en liten “judofamilj” och håll dig till ett par träningspartners! Träna gärna mer stående än ne-waza! Träna inte om ni själva eller någon i er omedelbara närhet har symptom eller tillhör riskgrupp.

– “Riskgrupper” får fortsätta hålla avstånd! och träna på utomhus med alternativ träning. Med riskgrupp avses alla som tillhör riskgrupperna enligt FHM, till exempel alla över 70 år, de som har högt blodtryck eller hjärt/lungsjukdom, de som har anhöriga hemma som är riskgrupp osv.”

 

Läs mer på judoförbundets hemsida på denna länk  https://judo.se/2020/06/med-anledning-av-utbrottet-av-coronavirus/?fbclid=IwAR30imAxDNt1QX62M3v04RmopTkFSS6HaytVdDxQw_VO8bOXhADX8VhVaqA

 

Nyheter från våra grupper
Fortsättningsgrupp ungdom, 20/10 15:14 
Fortsättningsgrupp ungdom, 22/08 21:54 
Cirkelträning, 21/05 21:29 
Fortsättningsgrupp ungdom, 19/05 20:56 
Vill du börja träna?, 30/04 14:30 
Cirkelträning, 16/04 21:21 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!