Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Information från Tjejgruppen
2018-09-16 23:08
I vår fortsättningsgrupp som vi även kallar Torsdagsgruppen har vi för tillfället 5 tjejer, Lovisa Persson, Tilda Persson, Annie Jacobsson, Alicia Munther och Ida Wieslander och nu till veckan tillkommer en tjej till, Lovisa Gustavsson.
Tillsammans med dem har vi , RoseMarie Tell och Saga Blom, startat en tjejgrupp som har haft 2 möten under Vårterminen och 1 möte sedan höstterminens start. 
I gruppen har vi pratat bla om mensutmaningen som vi kom överens om att delta i. 
En satsning som libresse startat för att få bort menstabun inom idrottens värld. 
Ingen ska tycka att det är ett pinsamt ämne eller inte våga komma på träningen för att man har mens. Gruppen var också överens om att vi borde ha mensskydd tillgängliga på klubbens toaletter vilket det nu finns. 

Tjejerna i gruppen planerade och ledde också superkids tjejträning som avslutning på vårterminen. Vi har pratat om att försöka hålla några pass/termin där alla tjejer som vill kan få komma och träna tillsammans, stora som små och oavsett om man tränat Judo tidigare eller inte. 

På vårt senaste möte gjorde vi en budget som vi skickat in till ekonomikommiten där vi ansökte om medel för en tjejhelg för gruppen.
Tanken är att vi Lördag den 20 oktober ska åka till Göteborg och ha möte där vi går igenom mensutmaningens informationsmaterial samt planera  för en tjejträning innan höstterminens slut. Efter mötet blir det tid för gemenskap.
På söndagen den 21 oktober ska vi delta på ett läger som leds av Anna Bernholm rankad som 5a i världen i sin viktklass.

Att vi ser tjejgruppen som en viktig del är för att man inom Judon ser att tjejer inte tränar judo i lika stor utsträckning som killar, de är färre deltagare på tävlingar, färre domare, ledare och styrelsemedlemmar runt om i Sveriges klubbar.
Svenska Judoförbundet har därför en satsning i ett projekt som heter Judo5 som riktar sig just till tjejer/kvinnor och ska locka fler till Judon. 
Sverige är även ett av få länder som idag har en kvinnlig förbundsordförande, Kristina Pekkola. 

Detta vill givetvis vi i Färgelanda Judoklubb också göra en satsning i även om vi idag är ganska många kvinnliga medlemmar i vår klubb. 
Man bör aldrig luta sig tillbaka och tycka att man inte behöver göra mer, då är risken att trenden går åt fel håll.

Vi hoppas därför att våran tjejgrupp ska kunna vara förebilder för de yngre tjejerna och för nya tjejer som börjar i klubben så att även dem vill vara med när de kommer till fortsättningsgruppen sedan. 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!