SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo
Fortsättningsgrupp ungdom

Att se och möta varje individ
2018-09-06 20:30
Färgelanda Judoklubb har startat ett projekt som heter FJK500 där fokus ligger bla på att kunna få fler och behålla ungdomarna. Här ingår även en satsning för att få fler tjejer att börja och att fortsätta träna. Som en del av detta startades en ungdomskomiteé där ungdomarna ska kunna vara med och påverka och prova på styrelsearbete. 

Vi startade också vår Torsdagsgrupp, en fortsättningsgrupp för dem som har hållt på med Judo ett tag och vill ta sin Judo ett steg längre. Vi tror att det är viktigt att se och möta varje individ för vi är alla olika och har olika mål med vår Judo. Ofta syns dem som tävlar och framförallt när det går bra på tävlingsmattan men alla är inte tävlingsmänniskor. Därför är det viktigt att alla får ta del av alla olika möjligheter som finns i Judon så som att bli tränare, domare, arbeta i styrelsen, Tävlingsledare, ta bälten eller kanske bara träna för att det är kul och bra motion. För att veta vilka ungdomar vi har i klubben har vi i Torsdagsgruppen börjat med intervjuer och man förvånas över vilka svar man får när man faktiskt frågar eleverna själva vad de vill. 

I vår klubb har vi många som drömmer om att bli tränare och några som vill prova på att döma samt en och annan framtida styrelsemedlem. Detta måste vi ju givetvis ge dem möjlighet till att få prova och visa att vi faktiskt lyssnar på deras önskemål. Viktor Widekärr 11 år är en av dem som hittills blivit intervjuad och han är en av dem som inte tycker att tävling passar honom. Han har helt andra mål med sin Judo och hans stora långsiktiga mål är att en dag bli klubbens ordförande, han har t.o.m satt före år 2030 som mål. Viktor har ju sin farbror Tommy Widekärr, klubbens ordförande sedan lång tid tillbaka, som förebild och stöd. Liksom sin farbror vill Viktor också satsa på en tränarkarriär och har redan börjat vara med som hjälptränare för de yngsta barnen på Lördagar. Han längtar tills han kan ta ett steg till på utbildningstrappan vilket är SISU-utbildningen plattformen för Unga. Under intervjun säger Viktor att han heller inte är helt främmande för att prova på att döma och att sitta i sekretariatet på tävlingar, det sistnämnda har han provat under vår egen tävling Ninjacup. Han har ett önskemål om att vi i Torsdagsgruppen skulle kunna ha låtsasmatcher så kunde alla få testa att döma samtidigt som de som ska tävla får lite tävlingsträning, en bra idé tycker jag som tränare och minns att jag själv testade detta när jag var ung. Viktor är en målinriktad och ambitiös kille och jag tvivlar inte på att han kommer satsa allt för att nå sina mål. 

 Skribent RoseMarie Tell
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!