SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo
Fortsättningsgrupp ungdom

ALLA KAN - hitta sin väg inom Judon
2019-08-22 21:54
Idag hölls terminens första pass i Torsdagsgruppen.
Våran grupp som startades våren 2018 för de unga som hållt på med Judo ett tag men som föll mellan stolarna för att de inte riktigt kom vidare i den blandade gruppen av barn som vi har, de passade heller inte riktigt in i våran vuxengrupp. 
Vi hade inget bra steg för att låta dem gå vidare i sin utveckling och riskerade därför att tappa dem. 

Under året har vi jobbat mycket med att låta dem hitta sin väg i Judon oavsett om det är inom tävling, ledarskap eller vad det än kan tänkas vara.
De har verkligen utvecklats och framförallt är de nyfikna på att prova sig fram. De behöver inspireras och introduceras i Judons många vägar att gå. 

Tanken väcktes att starta inspirationshelger i stil med Svenska Judoförbundets K.U.L utbildning (Karriär, utveckling och ledarskap) som några av de äldre tjejerna i klubben har gått, däribland jag själv. 
Det var där jag insåg att tävling inte är enda vägen att gå inom Judon, något som jag själv alltid tidigare har känt.
-Vad gör jag på Judon om jag inte ska tävla? 
Det var min frågeställning att arbeta med när jag gick K.U.L 
Jag hittade tillslut min väg, min anledning att stanna kvar i Färgelanda Judoklubb. Jag är ledare och jag är bra på att inspirera (min egna åsikt) 

Nu vill jag dela med mig till dessa nyfikna och engagerade ungdomar i Torsdagsgruppen.

Idag tog vi första steget och planerade in ett datum för vår första helg som kommer handla om ledarskap som tränare men också föreningsarbete. 
Vi har en ungdomskomiteé och vi har ungdomar som har tagit steget som hjälptränare för de yngsta barnen, denna helgen kommer vi att ge dem möjligheten att inspireras och utvecklas för att de ska motiveras att fortsätta med sitt viktiga arbete för klubben.
Det är trots allt de som är klubbens framtid!

Nu ser jag framemot hösten tillsammans med alla andra som engagerar sig så otroligt mycket i klubben och dess framtid. 

//Rose-Marie Tell
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!