SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färgelanda Judoklubb
Starkare, gladare, tillsammans

Välkommen!

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!

SM-helgen är över – En Helg av Stolthet och Sammanhållning för Färgelanda Judoklubb
2023-12-10 13:19

Helgen har kommit och gått, men de minnen och erfarenheter vi skapat under SM-helgen lever kvar. Det var inte bara en helg av tävlingar, utan en tid av otrolig sammanhållning och stolthet inom vårt lag.

Under Lag-SM, även om vi inte gick vidare efter de två första matcherna, visade våra medlemmar en kämpaglöd och en laganda som verkligen sticker ut. Det är inte bara resultatet som räknas, utan hur vi gör det – med enastående engagemang och ett starkt lagspel. Vi från lilla Färgelanda, mitt i hjärtat av Dalsland, har stått upp mot större klubbar från Göteborg, Stockholm, Umeå, Halmstad med flera, och det är något vi är oerhört stolta över.

Denna helg har lämnat oss med många värdefulla lärdomar och en starkare gemenskap, både som förening och som en del av vår kommun. Vi ser fram emot att fortsätta bygga på vårt herrlag och att etablera ett damlag under 2024.

 

En särskild höjdpunkt var under Kata-SM, där Färgelanda Judoklubb säkrade guld tack vare imponerande insatser från Calle och Dennis Rundström. De belönades  också under lördagen med Svenska Judoförbundets främsta förtjänsttecken för sina insatser för svensk judo och det understryker den otroliga tillgång vi har i dessa talangfulla FJK-medlemmar.

 

Det skall också tilläggas att bland domarna fanns ännu en FJKare; Henrik Pettersson.

 

Vi vill tacka alla som deltog, stöttade och hejade på oss under helgen. Varje medlem, varje tränare, och varje supporter spelar en viktig roll i vår framgång. Tillsammans bygger vi en starkare och mer sammanhållen judoklubb.

 

Färgelanda Judoklubb – Tillsammans mot nya framgångar!

Guldfirande! Calle och Dennis erövrar guldet i Kata-SM
2023-12-09 18:46

Vi är överlyckliga att dela nyheten om Calle och Dennis framgång i Kata-SM, där de tog hem guldmedaljerna. Deras fantastiska prestation är ett bevis på deras skicklighet, dedikation och hårda arbete inom judo.

 

Under tävlingen demonstrerade Calle och Dennis en imponerande sammanhållning och teknisk briljans, vilket tog dem hela vägen till segerpodiet. Deras framgång är inte bara en individuell bedrift utan också en triumf för hela vår klubb.

För mer information om deras resa till detta mästerskap och deras förberedelser, besök gärna vårt tidigare inlägg här: https://www.fjk.se/nyheter/?ID=224036&NID=1101279).

 

Vi är oändligt stolta över Calle och Dennis och ser med spänning fram emot deras fortsatta framsteg och framgångar inom Kata. Stort Lycka Till Dennis och Calle på Kata-SM!
2023-12-07 21:21

Vi är otroligt stolta och glada att meddela att Dennis Rundström och Calle Rundström, kommer att tävla på Kata-SM i Stockholm denna lördag! De kommer att visa sin skicklighet i Kodokan-Goshin-Jutsu, en imponerande och tekniskt krävande kata.

Kodokan-Goshin-Jutsu är känd för att demonstrera självförsvarstekniker mot obeväpnade och beväpnade attacker, och det kräver precision, styrka och samarbete mellan utövarna. Dennis och Calle har tränat hårt och vi är övertygade om att de kommer att göra en fantastisk prestation.

Vi uppmanar alla medlemmar och judoentusiaster att stötta dem genom att följa tävlingen online eller, om möjligt, vara där personligen för att heja på dem. Detta är en stor händelse för vår klubb och en fantastisk möjlighet för Dennis och Calle att visa upp sina färdigheter på en nationell nivå.

Lycka till Dennis och Calle, vi tror på er!

Till helgen hejar vi fram Färgelanda judoklubb på Lag-SM
2023-12-05 23:49

Vi står inför en spännande och stolt stund i vår klubbs historia.

För första gången sedan slutet av 90-talet ska vi skicka ett lag för att tävla i lag-SM.

Detta är inte bara en stor ära för våra tävlande judokas, utan också en viktig milstolpe för hela vår klubb. 

Att delta i en sådan prestigefylld tävling är en betydande motivationskälla för alla våra medlemmar. Det visar på de fantastiska möjligheter som finns inom vår klubb och fungerar som en inspirationskälla, särskilt för våra yngre eller mindre erfarna judokas.

Att se våra lagkamrater tävla på denna nivå påminner oss om vikten av hård träning och dedikation, och det uppmuntrar oss alla att sträva efter att förbättra våra egna färdigheter.

Men det handlar inte bara om individuella prestationer. Vår deltagelse i lag-SM understryker också vikten av teambyggande och sammanhållning. Genom att arbeta mot detta gemensamma mål har vi redan sett hur starka band växer fram mellan våra medlemmar. Denna upplevelse bidrar till att skapa en ännu starkare klubbkultur, där stöd, kamratskap och gemenskap står i centrum. 

 

I takt med att vi förbereder oss för tävlingen, ser vi redan hur dessa positiva effekter sprider sig inom klubben. Vi ser en ökad entusiasm i våra träningspass, ett större engagemang i våra klubbaktiviteter och en stärkt känsla av tillhörighet bland våra medlemmar. Detta är precis den typ av positiv energi och gemenskap som gör vår klubb till en speciell plats.

 

Låt oss alla stödja vårt lag i lag-SM. Oavsett resultatet, är vi stolta över deras prestationer och tacksamma för det de bidrar med till vår klubb. 

 

Mot vårt mål: Våra tränare på Assisterande Tränarutbildning i Göteborg
2023-12-05 23:18

Under den gångna helgen deltog  Sarah och Erika i Svenska Judoförbundets Assisterande Tränarutbildning i Göteborg. Detta är ett steg  i vår strävan att kontinuerligt utveckla vår träningsverksamhet.

Att investera i våra tränare är en central del av vår klubbfilosofi. Vi tror fast på att väl utbildade och inspirerande ledare är nyckeln till framgång. Därför är det glädjande att se Sarah och Erika förstärka sina kunskaper och färdigheter, vilket direkt gynnar våra medlemmar.

Vår vision är att Färgelanda Judoklubb till 2030 ska ha de bästa ledarna i Sverige. Med detta menar vi att våra ledare ska vara inte bara välutbildade, utan även inspirerande och ständigt uppdaterade med de senaste träningsmetoderna och teorierna inom judo.

Sarahs och Erikas deltagande i denna utbildning är ett konkret exempel på hur vi arbetar mot detta mål. Vi ser fram emot att tillämpa deras nyvunna insikter i vår träning och fortsätta vår resa mot att bli en ledande klubb i svensk judo.

Stort tack till Sarah och Erika för deras engagemang och hårda arbete. Och tack till alla medlemmar och klubbfunktionärer som gör vår klubb till en så fantastisk plats för lärande och utveckling.

 

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!