SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färgelanda Judoklubb
Starkare, gladare, tillsammans

Välkommen!

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!

📣 Sommarträning - Judo hos Färgelanda Judoklubb! 🥋
2024-06-11 20:14

Vi kommer att ha sommarträning en gång i veckan i judo på måndagar hela sommaren! Träningarna startar måndagen den 17 juni klockan 19.00.

Kom och håll igång med oss under sommaren, oavsett om du är nybörjare eller erfaren judoka.

🗓 Datum: Start måndagen den 17 juni
⏰ Tid: 19.00
📍 Plats: Färgelanda Judoklubb
❓ Vid frågor kontakta Tommy på 
      tommy.widekarr@gmail.com

 

Vi ser fram emot att se er på mattan!

Med vänliga hälsningar, 
Färgelanda Judoklubb

Lär känna klubbens nya svartbälten - Victor
2024-05-24 13:43

Vi presenterar våra tre nya svartbälten var för sig genom att ställa 5 frågor till dem. Sist ut är Victor. 

 

Vad motiverade dig att börja träna judo och vad har hållit dig engagerad genom åren?

Jag började träna judo för att min familj gjorde det. Precis som att det finns familjer som håller på med fotboll eller ishockey så tränade vi judo. Det var vårt sätt att umgås. I början var det också vad som höll mig kvar. Jag har aldrig kännt mig tvingad att träna. Det har bara varit självklart för mig. När jag blev äldre hittade jag min egen roll inom klubben. Idag tränar jag av sociala skäl. Det är på judon jag har mina bästa vänner och kan inte föreställa mig ett liv utan klubben.

 

Vad har varit den största utmaningen du stött på under din resa till svart bälte och hur övervann du den?

För mig har den största utmaningen varit att förbereda mig mentalt. Att ta svart bälte har länge känts långt borta om inte ouppnåligt och mycket har handlat om att visa för mig själv att jag är redo. För att göra det har jag sett tillbaka på min utveckling studerat de erfarenheter jag samlat genom åren.

 

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från tatamin hittills?

Jag har flera helt underbara minnen från alla timmar på mattan. Ett som jag tänkt mycket på i samband med graderingen är min första träning. Det var en familjevecka för många år sedan. Jag följde med Karl och Eric till träningen. Vi kastade O uchi gari och jag och Karl vann "häst och ryttare".

 

Hur balanserar du dina studier, socialt liv och judoträning och har det varit svårt att upprätthålla denna balans?

Som sagt har jag en stor del av min vänskapskrets på judon. Det är där vi umgås och det är där mitt sociala liv utspelar sig. Vad det gäller skolan har det för mig handlat om att dela upp och prioritera vad som är mest angeläget för tillfället. Det handlar om att planera i förväg och hitta tid till det man tycker är roligt.

 

Vad har du för framtida mål inom judo och hur hoppas du som svartbälte kunna bidra till svensk judos utveckling?

I framtiden vill jag utveckla min roll som tränare och ledare både inom FJK och svensk judo i allmänhet. Jag vill gärna utbilda till judotränare på högre nivå och på så sätt bidra till att utveckla judo som idrott och lära upp nya judokas.

 

Färgelanda Judoklubbs Tävlingspolicy 
2024-05-22 11:33
Ekonomikommitten har i samråd med tävlingsansvarig tagit fram en ny tävlingspolicy som skall stärka och tydliggöra både på ett sportsligt och på ett ekonomiskt plan. Styrelsen har tagit beslut i februari 2024 om att denna skall gälla tillsvidare. 
 
Färgelanda Judoklubbs Tävlingspolicy 
 
Medlemsstöd: Vi på Färgelanda Judoklubb strävar efter att aktivt stödja våra medlemmars deltagande i tävlingar. Vårt mål är att vara en inkluderande och utbildningsinriktad klubb, där alla medlemmar, oavsett ekonomisk bakgrund eller förmåga, känner sig välkomna och stöttade. 
 
Tävlingsplanering och Beslutsfattande: Inom Färgelanda Judoklubb är det tävlingsansvarige som har ansvaret för att välja ut de tävlingar klubben deltar i under året. Detta görs i nära samråd med huvudtränaren för att säkerställa att tävlingarna är lämpliga och stödjer våra medlemmars utveckling. Efter att tävlingsansvarige och huvudtränaren har kommit överens, godkänns tävlingsprogrammet av styrelsen genom klubbens planerings- och budgetförfarande. Tävlingsansvarige bestämmer även vilka ledare som ska åka med till varje tävling och fattar beslut om vilka medlemmar som får delta i de olika tävlingarna. 
 
Tävlingsavgifter: För utvalda tävlingar kommer klubbens ambition vara att täcka anmälningsavgifterna. Dessa prioriterade evenemang väljs av styrelsen i samråd med huvudtränaren. Medlemmar uppmanas att anmäla sig inom angivna tidsramar för att dra nytta av detta stöd. 
 
Anmälningspolicy: Färgelanda Judoklubb följer som regel att inte acceptera sena anmälningar som medför en dubbel avgift. Om en medlem anmäler sig för sent och det leder till en förhöjd anmälningsavgift, kommer den tävlande att vara ansvarig för att täcka hela kostnaden själv. Beslut om eventuella undantag från denna regel fattas av tävlingsansvarige i samråd med styrelsen, beroende på omständigheterna kring den försenade anmälan. 
 
Resor och Logi: Medlemmarna ansvarar själva för sina resekostnader, mat och logi, med undantag för särskilt utvalda tävlingar där klubben kan täcka logikostnaderna. Detta avgör styrelsen. Styrelsen kan delegera detta ansvar till tävlingsansvarig. 
 
Ledarpolicy: Färgelanda Judoklubb garanterar att en kvalificerad ledare närvarar vid alla prioriterade tävlingar. Ledare kan få ersättning för rese- och boendekostnader under vissa förutsättningar och efter överenskommelse med tävlingsansvarig och styrelse. Alla ledare måste ha ett godkänt utdrag ur belastningsregistret och agera stöd för tävlande under evenemangen. 
 
Krav på Tävlande: På Färgelanda Judoklubb tar vi våra medlemmars hälsa och säkerhet på största allvar. För att minimera skaderisken och ta ett ekonomiskt ansvar, tävlar vi inte vid sjukdom, skada eller otillräcklig träning. Det krävs regelbunden träning för att få delta i tävlingar: minst två judopass per vecka för U13 - U15 och för U18 och uppåt krävs tre träningspass per vecka, såvida det inte rör sig om nybörjartävlingar. Beslut om en medlems berättigande att tävla tas av tävlingsansvarige, med hänsyn till dessa kriterier.
 
Denna policy är ett levande dokument och kan revideras efter behov för att bättre passa klubbens mål och medlemmars behov.
Nya avgifter för gradering 2024
2024-05-22 10:45

Styrelsen har beslutat att införa en ny avgiftsstruktur för gradering. Tidigare avgift för bälte och diplom vid en godkänd gradering ersätts nu med en graderingsavgift.

 

Graderingsavgifter 2024:

Helgrader: 200 kr

Halvgrader: Ingen avgift

 

Detta innebär att en avgift på 200 kr gäller vid gradering av helgrader, medan det inte tas ut någon avgift vid halvgrader.

 

Dan-gradering:

Vid Dan-gradering är det den graderade som står för hela kostnaden för sin gradering. Avgiften betalas till klubben, eftersom klubben betalar den initiala avgiften till Svenska Judoförbundet.

 

För frågor eller mer information, vänligen kontakta oss.

 

Styrelsen,

Färgelanda Judoklubb

Viktigt angående medlemsavgifter 2024
2024-05-21 20:34

Hej!

Jag, som klubbens kassör tillsammans med Ekonomikommittén, vill ta tillfället i akt att ge er en uppdatering gällande medlemsavgifterna för detta år.

 

Först och främst vill jag påminna de av er som ännu inte har betalat medlemsavgiften om att göra det så snart som möjligt. Vi kommer att påminna om detta i de olika träningsgrupperna och det är viktigt att ni kontrollerar så att er betalning inte har missats av oss.

 

En annan sak som vi har märkt är att det blir allt vanligare att medlemmar betalar med Epassi. Det är en utmärkt utveckling som vi ser mycket positivt på! Däremot upplever vi en utmaning då vi inte får information från Epassi om vem som har betalat. Därför ber jag er som använder Epassi att, vid betalningstillfället, också skicka ett meddelande till mig på lassebacker@gmail.com för att meddela att ni har betalat med just Epassi.

 

Här är detaljer för betalning av medlemsavgifter:

 

- Enskild medlem per år: 750 kr

- Familjeavgift per år: 1200 kr

 

Ni kan betala via bankgiro: 691-3131 eller Swish: 123 000 77 73.

 

Tack för er uppmärksamhet och för att ni är en del av vår judofamilj. Vi ser fram emot ett fortsatt fantastiskt år tillsammans på mattan.

 

Hälsningar,

 

Lars Bäcker

Kassör, Färgelanda Judoklubb

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!