SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färgelanda Judoklubb
Mer än judo

Välkommen!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Ordförandens brev -Stolta framsteg, spännande event och kommande läger på Färgelanda Judoklubb!
2023-05-23 17:17
Tony och Karl på judomattan från en tidigare judofestival i Lindesberg.

Kära medlemmar och Fjk-vänner,

 

Jag hoppas att ni alla mår bra och njuter av slutet av terminen. Det är fantastiskt att se hur mycket våra barn, ungdomar och vuxna har utvecklats under de senaste månaderna. I lördags fick jag äran att gradera 16 barn till sina nya bältesgrader, och glädjen och stoltheten i deras ögon var en underbar belöning för allt arbete vi lägger ner i klubben.

 

Jag vill även ta tillfället i akt att önska våra sju tävlande judokas lycka till på Riksmästerskapen i Lindesberg. Jag vet att ni har tränat hårt och att ni kommer att representera Färgelanda judoklubb på bästa möjliga sätt. Vi står alla bakom er och hejar er fram till framgång!

 

Och det är inte allt, till helgen kommer en större grupp från klubben att delta på judofestivalen. Färgelanda judoklubb brukar tillhöra de klubbar som har flest deltagare med på festivalen.

Det kommer vara en helg fylld av spännande träning, kamratskap och glädje. Det är fantastiskt att se hur våra medlemmar engagerar sig i olika evenemang och visar upp sin passion för vår klubb.

 

Men vänta, det finns ännu mer att se fram emot! Den 10-11 juni äger SuperkidZ rum för 11:e gången. Detta populära läger är speciellt utformat för våra yngre judoutövare och erbjuder en unik möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med likasinnade. Det kommer vara en helg fylld av lärande, lek och gemenskap. Så se till att anmäla era barn till detta spännande evenemang.

 

Som jag tidigare nämnt är jag otroligt stolt över våra medlemmar och allt vi har åstadkommit tillsammans. Vår klubb är inte bara en plats där vi tränar judo och fitness, utan även en gemenskap där vi stöttar varandra och skapar minnen för livet. Jag är tacksam att få vara en del av detta fantastiska team.

 

Jag vill också passa på att tacka alla föräldrar, klubbfunktionär er och våra dedikerade tränare för ert stöd och engagemang. Utan er skulle vi inte vara där vi är idag. Ni är en viktig del av Färgelanda judoklubbs framgång och jag är djupt tacksam för er insats.

 

Slutligen vill jag önska er alla en underbar sommar och en välförtjänt vila. Ta vara på den här tiden för att ladda batterierna och komma tillbaka ännu starkare till höstterminen. Jag ser fram emot att träffa er alla igen och fortsätta vår klubbresa tillsammans.

 

Tack för att ni är en del av Färgelanda judoklubb, där vi inte bara skapar judomästare, utan också formar karaktärer.

 

Med varma hälsningar,

 

Tommy Widekärr

Klubbordförande

En stark gemenskap och ständig utveckling
2023-05-17 13:24


Det finns mycket som jag är stolt över i vår klubb.

Det finns också saker i Färgelanda judoklubb som vi har skapat som gör oss lite speciella. Den där FJK-andan till exempel, som många berättar om när de kommer till vår klubb. Hur vi är så inbjudande och välkomnande. 
Det kan tyckas vara en självklarhet, men något som man inte alls ska ta för givet. Jag har själv bevittnat och dessutom hört andra säga att de har upplevt motsatsen i andra föreningar. 

 

Vi strävar efter att ha en stabil och långsiktig organisation, samt välutbildade och pedagogiska tränare, ett program för medlemsvård samt tydliga policys och regler för att vara så tydliga och inkluderande som möjligt. Detta är ett arbete som vi måste fortsätta med och aldrig får sluta med. Utvärdering av det vi gör måste vara en naturlig del i allt vi gör. 
Det är också viktigt att vi har något att erbjuda för alla våra medlemmar. Vill man t ex inte tävla, så måste det finnas andra sätt att få utvecklat  sitt intresse.

Genom åren har vi varit nyskapande inom flera områden när det gäller synen på träningsupplägg, men också hur vi arbetar rent organisatoriskt för att skapa en så effektiv och långsiktig verksamhet som möjligt. Detta har haft en positiv effekt, inte minst på vår medlemsutveckling som har varit mycket positiv de senaste åren.

 

I Färgelanda judoklubb har det sedan klubbens start 1981 varit viktigt med en ordnad ekonomi som gynnar medlemmarna. Vår utgångspunkt har alltid varit att alla klubbens medlemmar ska ha möjlighet att förverkliga sina sportsliga mål, oavsett deras ekonomiska förutsättningar. Det innebär bland annat att klubben alltid har betalat alla tävlingsutgifter och ofta tagit på sig övriga kostnader kring tävlandet. På samma sätt tar klubben hela/eller delar av kostnaden för läger som t.ex. Judofestivalen i Lindesberg, där vi kommer att delta även i år, samt vårt stora barnläger SuperkidZ.  Att vi står för kostnader kring utbildningar är en självklarhet.

 

Färgelanda judoklubb är fantastisk på många sätt, men vi känner oss aldrig färdiga. Det finns alltid utrymme för förbättringar. Ett tydligt tecken på detta är det utvecklingsarbete som klubben startade upp i slutet av förra året och som kommer att intensifieras under hösten. Ni kommer att höra mer om detta i kommande ordförandebrev och givetvis bjudas in och bli delaktiga i arbetet.

 

Jag önskar er en trevlig helg!

 

Vänliga hälsningar,

Tommy Widekärr

Klubbordförande

SuperkidZ 2023 den 10-11 juni
2023-05-13 16:22

Nu är det dags att anmäla sig till klubbens läger för barn och unga. 

I cafeterian finns anmälningslappar - en för anmälan och en för att beställa lägertröjan.

Lägeravgiften är 150 kr. Anmälan senast 24 maj.

Gradering - vad är det?
2023-05-13 16:05
Klubbens ordförande som glatt visar upp våra värdeord.

Kära medlemmar och föräldrar i Färgelanda judoklubb,

Vi är nu inne i slutet av vår träningsperiod för säsongen och det har varit en fantastisk resa att se våra judokas utveckling under året.

Vi har sett teknisk förbättring, stärkt självförtroende och framför allt en sammanhållning i vår klubb som har gjort oss stolta.

 

För våra judogrupper närmar sig graderingstiden och det är en viktig tid för våra judokas utveckling. Graderingen är en möjlighet för våra judokas att visa upp sina färdigheter och få en belöning för sitt hårda arbete under året. Men vad är en judogradering?

En judogradering är en bedömning av judokans tekniska färdigheter, taktiska kunskaper och judomognad. Förutom att visa upp de olika teknikerna och sätta dem i sitt sammanhang, behöver man också ha en grad av ”judomognad”. Detta innebär att man ska kunna knyta sitt bälte och ha ordning på sin dräkt. Men det handlar också om att ha ”ordning på sig själv” och kunna lyssna, ta till sig och göra det som tränaren säger skall göras. Dessutom är det viktigt att man är en bra kompis och följer de regler som gäller på och vid sidan om judomattan. Det handlar om att visa respekt och ansvar gentemot sina tränare, medlemmar och motståndare.

 

Vi är stolta över att vara en del av en klubb där våra medlemmar förstår att judon handlar om mer än bara teknik. Det handlar om att utveckla en stark karaktär, respekt och självbehärskning.

Vi önskar alla våra medlemmar som strax skall gradera sig, lycka till med sina graderingar och vi är säkra på att ni kommer att göra oss stolta.

 

Jag passar redan nu på att säga tack för en fantastisk säsong och vi ser fram emot att se er på mattan igen nästa säsong.

 

Vänliga hälsningar,


Tommy Widekärr

Klubbordförande

Vi kör igång igen!
2023-04-12 19:50
På bilden ser vi tre av klubbens härliga judokas och ledare. Victor, Marcus och Karl

FJK-vänner !

Nu är vi på gång igen efter påskhelgen!
Igår kom Fitness igång och i kväll kör onsdagens judoträningsgrupper som vanligt. 
Snart skall vi fira våra första 40 år och tävlingarna kommer nu dugga tätt.
Det är med andra ord som vanligt full fart och det på flera plan. Vi märker att vi är attraktiva som förening då jag hör att många pratar gott om oss, samtidigt som vi fått fin respons på de  ”prova på” kvällar vi anordnat. I de flesta av de grupper som vi har igång har vi bra till mycket bra uppslutning. 

 

Vi har så här långt på året varit med på flera tävlingar, där jag själv haft förmånen att vara med som ledare på några av dem. Våra barn och ungdomar har gjort fantastiska insatser och visat upp sin talang och träningsvilja.

 

Ungdomskommittén var iväg för ett par helger sedan i Göteborg för en planeringshelg där deras verksamhet planerades, samt ett nytt projekt jobbades fram. mer om detta hoppas jag kunna få berätta om längre fram.

 

Jag är stolt över att berätta att fyra av våra tränare under denna tid som gått varit på tränarutbildning i Skövde och samtliga lyckades med att få sina nya tränarlicenser. Detta visar på hur viktigt det är för oss att ha välutbildade tränare, och jag är glad över att alla våra tränare har en tränarutbildning.

 

För några veckor sedan fick jag ett telefonsamtal från en representant från Coop, som berättade att vi fått ett stipendium på 25 000 för att vidareutveckla vårt event Super KidZ. Detta ser jag som ett bevis på att vi som förening är en aktiv och offensiv förening som inte bara attraherar de som är intresserade av de aktiviteter som vår förening bedriver, utan också är nyfikna och gillar det som vår förening står för och gör.

 

Den 15e mars hade vi årsmöte, där vi gjorde bokslut över 2022. Vi höll fast vid vår tradition att bjuda på semla under årsmötet, en tradition som vi hållit på i 41 år. Under årsmötet presenterades årets glädjespridare som välförtjänt blev Eva Fahlberg. Erika Svensson avtackades för hennes gedigna insatser i vår klubbstyrelsen och hälsade Jennifer Kenne välkommen. Vi är mycket glada för att Erika fortsätter sitt viktiga arbete som ordförande i sportkommittén.

Vi har en aktiv satsning på gång för att alla i klubben ska kunna ta svart bälte. Detta projekt är planerat över en längre tid och kommer att innehålla Katakurser, Kataträningstillfällen, uppföljning och studiebesök på en kata-gradering. Detta är ett mycket spännande projekt där jag själv är en liten del av. Vi har haft en första kataträff där Dennis Rundström höll i en mycket bra ange no kata dag.

 

Den 22 april firar vi stolt vår 40-årsjubileum som förening. Vi kommer att fira med pompa och ståt på Ragneruds camping. Det blir en mycket trevlig och innehållsrik kväll med ett spännande program, supé och live-musik. Missa inte denna festliga och historiska kväll.

 

Med en tro på en fin vår

 

Tommy Widekärr

Klubbordförande

Nyheter från våra grupper
Cirkelträning, 02/09 20:56 
Fortsättningsgrupp ungdom, 20/10 15:14 
Fortsättningsgrupp ungdom, 22/08 21:54 
 
Sponsorer
Köp bil och stöd Färgelanda Judoklubb!